Workshop - Een onvervulde kinderwens

Omgaan met vruchtbaarheidsproblemen is niet makkelijk. Je wordt geconfronteerd met verschillende problemen. Allereerst het verlies. Ja, een onvervulde kinderwens is een verlies. Je kan niet zwanger worden op een natuurlijke manier. Je lichaam werkt niet zoals het moet. Het probleem kan bij de vrouw of bij de man liggen of bij allebei. Het verdriet dat je lichaam niet doet wat het zou moeten doen, wordt meestal niet erkend. Misschien voel je je schuldig. En het kind dat er nog niet is, mis je nu al meer dan ooit. Want het heeft al vorm gekregen in je hoofd. Vervolgens wordt je in de medische mallemolen gestort. Onderzoeken hier en daar. Niet iedereen begrijpt hoe dat voelt. Maar natuurlijk, je doet dit alles voor het goede doel. En dat is ook begrijpelijk, want jullie willen dat kind zo graag. Velen van jullie zijn echte doorzetters en dat mag ook gezegd worden. Maar terwijl je zo bezig bent in de medische mallemolen, ben je ook nog aan het werk, heb je ook nog andere dingen aan je hoofd.

Om die reden bieden we de workshop 'Een onvervulde kinderwens' aan.
Deze workshop is opgedeeld in 3 sessies van telkens 1.5 tot 2u.
Elke sessie gaat over een ander onderwerp. Tijdens elke sessie krijg je meer uitleg over het onderwerp en 1 of meerdere oefeningen. De plaatsen zijn beperkt omdat we tijd willen maken voor ieders verhaal.

Doelgroep: Mensen die reeds in een fertiliteitstraject zitten.
Plaats: Momenteel omwille van de huidige maatregelen enkel online te volgen.
Indien interesse: graag een bericht versturen via ons contactformulier. Als reden kies je dan voor 'Informatie workshop'.
Bij voldoende interesse zullen we bekijken wanneer en waar deze workshop zal plaatsvinden.

Sessie 1
Rouw bij onvervulde kinderwens
Sessie 2
Veerkracht
Sessie 3
Zelfzorg

Waar wil ik je graag in begeleiden?

Preconceptiezorg

Uiteraard willen jullie je zwangerschap zo gezond mogelijk laten verlopen en hopen jullie op een gezonde baby. De zorg voor jullie baby begint echter al voor de zwangerschap, dus zonder dat er al een zwangerschap in beeld is. Deze zorg noemt men preconceptiezorg. Wil je weten hoe we jullie hierin kunnen ondersteunen?

MEER INFORMATIE

Zwangerschapsverlies

Jammer genoeg wordt de ernst van zwangerschapsverlies dikwijls over het hoofd gezien. Het wordt vaak niet gezien als een echt verlies. Zoals trouwens ook een kinderwens die niet in vervulling gaat. Hebben jullie het moeilijk met jullie verlies? We doen ons uiterste best om jullie ook bij dit gevoelige onderwerp te begeleiden en waar nodig te adviseren.

MEER INFORMATIE

Merci hiervoor, hier had ik echt nood aan. Een echte aanrader

een klant die tevreden buitengaat, daar doen we het voor

Moeilijk zwanger worden

Helaas is zwanger worden niet voor iedereen even gemakkelijk. Weet dat jullie hierin niet alleen staan want voor 1 op 6 koppels gaat zwanger worden namelijk niet vanzelf. Als je na 1 jaar onbeschermd en regelmatig sexueel contact nog niet zwanger bent, spreekt men van verminderde vruchtbaarheid of moeilijk zwanger worden. Willen jullie advies? Of hebben jullie nood aan begeleiding tijdens jullie traject?

MEER INFORMATIE

Hey, ondertussen zijn we al 28 weken ver en kunnen niet wachten tot hij er is. Hoe kort onze reis samen ook was, heb je ons echt goed geholpen om er mee om te gaan. Dat hadden we nodig :) nogmaals 1000x bedankt!

maakt me blij als iemand snel geholpen is

Kans op zwangerschap vergroten

Bij Het Hoopvolle Buikje kunnen jullie ook terecht voor advies en begeleiding over hoe jullie je zwangerschapskansen kunnen optimaliseren. Elke situatie is anders, we proberen dan ook begeleiding en advies te geven op maat. Samen kijken we waar jullie nood aan hebben.

MEER INFORMATIE

Recente blog artikels.

post img

Projectje rond rouw en verlies

Het onderwerp rouw en verlies is iets wat me erg aanspreekt. Niet alleen omdat ik zelf te maken kreeg met zwangerschapsverlies (miskraam), maar gewoon in het algemeen. Ik ben niet bang om naast iemand te staan of bij iemand te zijn die stervende is. Ook niet bang om bij mensen of familie te zijn die iemand verloren hebben of die iemand gaan verliezen. Het is in deze momenten dat je echt iets voor mensen kan betekenen. Het is niet dat het me niet raakt.....

post img

Waarom ik meedoe aan Tournee Minerale?

Hallo daar! Ik ben Marco, de steun en toeverlaat van Inge. En dus ook de papa van ons grote wonder "Robbe". Ik ben een jonge veertiger die vooral met software ontwikkeling zijn boterham verdiend. Daardoor heb ik ook een kleine rol gekregen als web designer van Inge haar nobele zaakje 'Het Hoopvolle Buikje'. Ik probeer haar met mijn achtergrond zo veel mogelijk te helpen met het online gedeelte van haar zaakje. Zo heb ik bv haar website in mekaar gestoken en probeer ik ook in contact te komen met ander kleine zaakjes...

post img

De impact van fertiliteitsbehandelingen

Fertiliteitsbehandelingen kunnen een impact hebben op je lichaam, je sociale leven, maar ook op je relatie, je werk en je seksleven. Waarop ze het meeste impact hebben is afhankelijk van persoon tot persoon, van koppel tot koppel, want ieders situatie is uniek. Er is dan ook geen pasklare oplossing. Wist je dat langdurige fertiliteitsbehandelingen even zwaar en stresserend kunnen zijn als een behandeling voor kanker? Vaak besef je pas na deze behandelingen wat deze met je hebben gedaan...

Bekijk hier onze folder

Afspreken?

Wil je een afspraak maken of zit je met een vraag? Neem dan even de tijd om ons contactformulier in te vullen of bel ons eventjes op.

+32 (0) 494 22 13 02