Workshop - Een onvervulde kinderwens

Omgaan met vruchtbaarheidsproblemen is niet makkelijk. Je wordt geconfronteerd met verschillende problemen. Allereerst het verlies. Ja, een onvervulde kinderwens is een verlies. Je kan niet zwanger worden op een natuurlijke manier. Je lichaam werkt niet zoals het moet. Het probleem kan bij de vrouw of bij de man liggen of bij allebei. Het verdriet dat je lichaam niet doet wat het zou moeten doen, wordt meestal niet erkend. Misschien voel je je schuldig. En het kind dat er nog niet is, mis je nu al meer dan ooit. Want het heeft al vorm gekregen in je hoofd. Vervolgens wordt je in de medische mallemolen gestort. Onderzoeken hier en daar. Niet iedereen begrijpt hoe dat voelt. Maar natuurlijk, je doet dit alles voor het goede doel. En dat is ook begrijpelijk, want jullie willen dat kind zo graag. Velen van jullie zijn echte doorzetters en dat mag ook gezegd worden. Maar terwijl je zo bezig bent in de medische mallemolen, ben je ook nog aan het werk, heb je ook nog andere dingen aan je hoofd.

Om die reden starten we met onze workshop 'Een onvervulde kinderwens'.
Deze workshop is opgedeeld in 3 online sessies van telkens 1.5 tot 2u.
Deze zullen doorgaan telkens doorgaan op vrijdag avond, dit 7, 21 en 28 Augustus van 19u tot 21u.
Elke sessie gaat over een ander onderwerp. Tijdens elke sessie krijg je meer uitleg over het onderwerp en 1 of meerdere oefeningen. De plaatsen zijn beperkt omdat we tijd willen maken voor ieders verhaal.

Kostprijs: 30 Euro voor de totale workshop
Doelgroep: Mensen die reeds in een fertiliteitstraject zitten.
Plaats: Vanuit je kot.
Inschrijven: via ons contactformulier. Als reden kies je dan voor 'Inschrijven workshop'.
Zodra je ingeschreven bent, ontvang je verdere instucties en kan je een telefoontje verwachten om reeds nader kennis te maken. Opgelet: je bent pas definitief ingeschreven na betaling.

Sessie 1
Rouw bij onvervulde kinderwens

Datum : 07/08/2020
Tijdstip : 19u tot 21u

Sessie 2
Veerkracht

Datum : 21/08/2020
Tijdstip : 19u tot 21u

Sessie 3
Zelfzorg

Datum : 28/08/2020
Tijdstip : 19u tot 21u

Over mij

Hallo, Ik ben Inge van Het Hoopvolle buikje. Mama van Robbe en getrouwd met Marco. Na mijn middelbare school, volgde ik de opleiding vroedkunde en de voortgezette opleiding sociale gezondheidszorg. Schooljaar 2017-2018 volgde ik de opleiding tot fertiliteitscounselor.

Lees mijn verhaal op de blog van het hoopvolle buikje.

Groetjes Inge

Recente verhalen

Lees meer over ons projectje rond rouw en verlies op onze blog.

Rouw en verlies

Contacteer ons

Wil je een afspraak maken of zit je met een vraag? Neem dan even de tijd om ons contactformulier in te vullen of bel ons eventjes op.

+32 (0) 494 22 13 02