Het Hoopvolle Buikje

Begeleiding en advies bij vruchtbaarheidsproblematiek.

Een onvervulde kinderwens, ook jij kan stralen

Vruchtbaarheidsproblemen

Omgaan met vruchtbaarheidsproblemen is niet makkelijk. Je wordt geconfronteerd met verschillende problemen.
Allereerst het verlies.
Ja, een onvervulde kinderwens is een verlies. Je kan niet zwanger worden op een natuurlijke manier. Je lichaam werkt niet zoals het moet. Dit kan zowel bij de vrouw als bij de man het geval zijn.

Verdriet

Het verdriet dat je lichaam niet doet wat het zou moeten doen, wordt meestal niet erkend. Misschien voel je je schuldig. En het kind dat er nog niet is, mis je nu al meer dan ooit. Want het heeft waarschijnlijk al vorm gekregen in je hoofd.

Het traject

Vervolgens wordt je in de medische mallemolen gestort. Onderzoeken hier en daar. Niet iedereen begrijpt hoe dat voelt. Maar natuurlijk, je doet dit alles voor het goede doel. En dat is ook begrijpelijk, want jullie willen dat kind zo graag. Velen van jullie zijn echte doorzetters en dat mag ook gezegd worden. Maar terwijl je zo bezig bent in de medische mallemolen, ben je ook nog aan het werk, heb je ook nog andere dingen aan je hoofd. Echt wel een drukke en vaak zware periode in jullie weg naar een zwangerschap.

Workshops

Om die reden zijn we gestart met de workshop 'Een onvervulde kinderwens, ook jij kan stralen'. Deze workshop is opgedeeld in 3 sessies van telkens 1.5 tot 2u. In deze sessies behandelen we 3 thema's. Rouw, veerkracht en zelfzorg. Tijdens de workshop krijg je de kans om kennis te maken met lotgenoten.
Enerzijds krijg je informatie over de 3 topics, anderzijds gaan we actief aan de slag. Indien de groep te groot is, maken we gebruik van break-out rooms.
Je ontvangt voor elk deel een werkboekje. Na deel 1 krijg je een reflectie-opdracht voor thuis.
Deze workshop bestaat uit 3 delen. We gaan samen in proces en daar neem ik graag de tijd voor. Een verrijking voor jezelf.
Elke workshop duurt ongeveer 2u ( kan uitlopen). (afhankelijk van het aantal deelnemers)
Zo nodig plannen we een 1 op 1 gesprek na de workshop.

Voor wie?

Mensen die reeds in een fertiliteitstraject zitten of er mee van start gaan.

Wanneer?

Op aanvraag

Waar?

One-on-One kan dit doorgaan in mijn praktijk.
Grotere groepen zullen jammer genoeg mwille van de huidige Covid maatregelen enkel online te plaatsvinden.

Heb je interesse?

Heb je interesse of wil je wat meer informatie over hoe we samen rond deze thema's aan de slag gaan? Neem dan eventjes de tijd en stuur ons een berichtje via ons contactformulier. Als reden kies je dan voor 'Informatie workshop'.
Bij voldoende interesse zullen we bekijken wanneer deze workshop zal plaatsvinden zodat we het allemaal kunnen inplannen. Indien gewenst kan deze ook privé doorgaan.

Kinderwens thema's

Moeilijk zwanger worden
Kans op zwangerschap vergroten
Ewangerschapsverlies
Preconceptiezorg
Workshop