Het Hoopvolle Buikje

Begeleiding en advies bij vruchtbaarheidsproblematiek.

Preconceptiezorg

Welkom bij Het Hoopvolle Buikje. Hoogstwaarschijnlijk wil jullie bezoekje zeggen dat jullie een grote zwangerschapswens hebben.

Preconceptiezorg

Uiteraard willen jullie deze zwangerschap zo gezond mogelijk laten verlopen en hopen jullie op een gezonde baby. De zorg voor jullie baby begint echter al voor de zwangerschap, dus zonder dat er al een zwangerschap in beeld is. Deze zorg noemt men preconceptiezorg.

Preconceptiezorg is het antwoord op al jullie vragen over wat jullie als koppel samen kunnen doen om een zwangerschapstraject zo optimaal mogelijk van start te laten gaan.

De belangrijke zorg bij een kinderwens

Tijdens een preconceptiegesprek bekijken we jullie leefstijl, voeding, leef-en werkomgeving. Ook overlopen we samen jullie medische voorgeschiedenis. Jawel, ook die van de man. Toekomstige papa, je bent belangrijker dan je denkt. Het gaat dus om meer dan roken en alcohol. In het geval dat jullie op het einde van het gesprek bepaalde zaken aan jullie levenswijze willen veranderen, help ik jullie graag op weg. Jullie gaan dan ook naar huis met een schriftelijk verslag met duidelijke adviezen.

Waarom is preconceptiezorg zo belangrijk?

Indien je zwanger bent, weet je dit meestal pas als je overtijd bent. Dit is ten vroegste na een 5-tal weken zwangerschap.

Preconceptiezorg

Geslachtscellen worden gerijpt en geprogrammeerd 3 tot 4 maanden voor de conceptie. Dus een hele tijd voor de zwangerschap. Goede geslachtscellen zorgen voor een gezond vruchtje. Daarnaast komt ook nog eens dat de eerste 8 weken van de zwangerschap cruciaal zijn voor de ontwikkeling van de organen en het zenuwstelsel.

Als je dus na 5 weken zwangerschap pas ontdekt dat je zwanger bent, is er al veel gebeurd.

Kinderwens thema's

Inge Caubergs - Fertiliteitscounselor
Moeilijk zwanger worden
Kans op zwangerschap vergroten
Ewangerschapsverlies
Preconceptiezorg
Workshop