De fertiliteitscounselor - Waarom en hoe

Waarmee en hoe kunnen we jullie helpen?

Waarmee kan de fertiliteitscounselor helpen?

Bij het hoopvolle buikje kan je terecht indien:

  • je op een gezonde manier zwanger wilt worden. Meer bepaald voor preconceptiezorg.
  • je op natuurlijke wijze je zwangerschapskansen wil vergroten.

Voor begeleiding en advies:

  • bij zwangerschapsverlies (miskraam)
  • als zwanger worden niet spontaan lukt: Begeleiding tijdens IVF, ICSI, IUI, spermadonatie, eiceldonatie, embryodonatie.
  • bij ongewenste kinderloosheid
  • ...

Hoe ga ik te werk in mijn praktijk?

Tijdens de 1e afspraak houden we een kennismakingsgesprek. In dit gesprek leren we elkaar beter kennen, verkennen en bekijken we je vragen en zorgen. Daarna bekijken we wat ik als fertiliteitscounselor voor je of jullie kan betekenen. Ook je partner is van harte welkom.

In een volgend gesprek bouwen we hier op verder. Dit kan bestaan uit gesprekstherapie, informatie geven, creatief werken en eventueel opdrachten voor thuis. Dit afhankelijk van wat er bij jou of jullie past.

Welke onderwerpen komen bij ons aan bod?

De zorg voor jullie baby begint al voor de zwangerschap, dus zonder dat er al een zwangerschap in beeld is. Deze zorg noemt men preconceptiezorg.

Preconceptiezorg

De ernst van zwangerschapsverlies wordt dikwijls over het hoofd gezien... Heb je het moeilijk met je zwangerschapsverlies dan kan je bij het hoopvolle buikje terecht voor een luisterend oor en een ondersteunend gesprek.

Zwangerschapsverlies

Als je na 1 jaar onbeschermd en regelmatig sexueel contact nog niet zwanger bent, spreekt men van verminderde vruchtbaarheid of moeilijk zwanger worden.

Moeilijk zwanger worden

Of je nu al lang aan het proberen bent om zwanger te worden. Bij het hoopvolle buikje kan je steeds terecht voor informatie over hoe je je zwangerschapskansen kan optimaliseren.

Zwangerschapskansen optimaliseren

Wil je afspreken, of zit je nog met vragen?

Wil je kennismaken, of twijfel je nog of Het Hoopvolle Buikje iets voor jullie zou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dan maken we tijd voor jullie vrij om naar jullie verhaal te luisteren. Op deze manier kunnen we rustig kennismaken en bekijken we of we jullie kunnen bijstaan in jullie zoektocht. Deze kennismaking kan in mijn praktijk, maar ook aan huis. Het belangrijkste is dat jullie je er goed bij voelen. Laat je gegevens achter door het contact formulier in te vullen en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met jullie op. Ook kan je me eventjes bellen ( +32 (0) 494 22 13 02 ) om meer informatie te verkrijgen.

Reacties van mijn lieve klanten

Hey, ondertussen zijn we al 28 weken ver en kunnen niet wachten tot hij er is. Hoe kort onze reis samen ook was, heb je ons echt goed geholpen om er mee om te gaan. Dat hadden we nodig :) nogmaals 1000x bedankt!

Getuigenis van een tevreden klant

Merci hiervoor, hier had ik echt nood aan. Een echte aanrader

whatsapp berichtje 5 minuten na het verlaten van de praktijk

Workshops NEW

Een onvervulde kinderwens
Sessie 1
Rouw bij onvervulde kinderwens

Datum : 07/08/2020
Tijdstip : 19u tot 21u

Sessie 2
Veerkracht

Datum : 21/08/2020
Tijdstip : 19u tot 21u

Sessie 3
Zelfzorg

Datum : 28/08/2020
Tijdstip : 19u tot 21u

Over mij

Hallo, Ik ben Inge van Het Hoopvolle buikje. Mama van Robbe en getrouwd met Marco. Na mijn middelbare school, volgde ik de opleiding vroedkunde en de voortgezette opleiding sociale gezondheidszorg. Schooljaar 2017-2018 volgde ik de opleiding tot fertiliteitscounselor.

Lees mijn verhaal op de blog van het hoopvolle buikje.

Groetjes Inge

Recente verhalen

Lees meer over ons projectje rond rouw en verlies op onze blog.

Rouw en verlies

Contacteer ons

Wil je een afspraak maken of zit je met een vraag? Neem dan even de tijd om ons contactformulier in te vullen of bel ons eventjes op.

+32 (0) 494 22 13 02