Wil je met iemand praten over je zwangerschapsverlies?

Heb je nood aan begeleiding of advies?

Hartelijk welkom!

Dat jullie in jullie zoektocht op deze pagina terecht zijn gekomen, wil waarschijnlijk zeggen dat jullie met verlies te maken hebben gehad. Langs deze weg wil ik jullie alvast een warme knuffel geven.

Jammer genoeg wordt de ernst van zwangerschapsverlies dikwijls over het hoofd gezien. Het wordt vaak niet gezien als een echt verlies. Zoals trouwens ook een kinderwens die niet in vervulling gaat. Je moet er maar snel over heen zijn. Niets is minder waar.

Uiteraard voelt niet iedereen hetzelfde bij een zwangerschapsverlies, maar dit heeft niets te maken met de duur van de zwangerschap. Wel heeft dit te maken met wat jullie allemaal al in jullie rugzak hebben zitten. Wat jullie dus allemaal al in het leven hebben meegemaakt. Maar dit is uiteraard niet het enige. Belangrijk is, om zwangerschapsverlies mogen jullie echt wel rouwen. Ieder op zijn eigen manier.

Hebben jullie het moeilijk met jullie zwangerschapsverlies? Bij Het Hoopvolle Buikje kunnen jullie terecht voor een luisterend oor en een ondersteunend gesprek. We doen ons uiterste best om jullie ook bij dit gevoelige onderwerp te begeleiden en waar nodig te adviseren.

Op mijn blog over 'rouw en verlies' kan je meer lezen rond het project dat we hebben uitgewerkt waar we mee aan de slag kunnen gaan in onze praktijk.

Deze onderwerpen komen bij ons ook aan bod!

Preconceptiezorg

Uiteraard willen jullie je zwangerschap zo gezond mogelijk laten verlopen en hopen jullie op een gezonde baby. De zorg voor jullie baby begint echter al voor de zwangerschap, dus zonder dat er al een zwangerschap in beeld is. Deze zorg noemt men preconceptiezorg. Wil je weten hoe we jullie hierin kunnen ondersteunen?

MEER INFORMATIE

Kans op zwangerschap vergroten

Bij Het Hoopvolle Buikje kunnen jullie ook terecht voor advies en begeleiding over hoe jullie je zwangerschapskansen kunnen optimaliseren. Elke situatie is anders, we proberen dan ook begeleiding en advies te geven op maat. Samen kijken we waar jullie nood aan hebben.

MEER INFORMATIE

Moeilijk zwanger worden

Helaas is zwanger worden niet voor iedereen even gemakkelijk. Weet dat jullie hierin niet alleen staan want voor 1 op 6 koppels gaat zwanger worden namelijk niet vanzelf. Als je na 1 jaar onbeschermd en regelmatig sexueel contact nog niet zwanger bent, spreekt men van verminderde vruchtbaarheid of moeilijk zwanger worden. Willen jullie advies? Of hebben jullie nood aan begeleiding tijdens jullie traject?

MEER INFORMATIE

Reacties van mijn lieve klanten

Hey, ondertussen zijn we al 28 weken ver en kunnen niet wachten tot hij er is. Hoe kort onze reis samen ook was, heb je ons echt goed geholpen om er mee om te gaan. Dat hadden we nodig :) nogmaals 1000x bedankt!

maakt me blij als iemand snel geholpen is

Merci hiervoor, hier had ik echt nood aan. Een echte aanrader

een klant die tevreden buitengaat, daar doen we het voor

Recente blog artikels.

post img

Projectje rond rouw en verlies

Het onderwerp rouw en verlies is iets wat me erg aanspreekt. Niet alleen omdat ik zelf te maken kreeg met zwangerschapsverlies (miskraam), maar gewoon in het algemeen. Ik ben niet bang om naast iemand te staan of bij iemand te zijn die stervende is. Ook niet bang om bij mensen of familie te zijn die iemand verloren hebben of die iemand gaan verliezen. Het is in deze momenten dat je echt iets voor mensen kan betekenen. Het is niet dat het me niet raakt.....

post img

Waarom ik meedoe aan Tournee Minerale?

Hallo daar! Ik ben Marco, de steun en toeverlaat van Inge. En dus ook de papa van ons grote wonder "Robbe". Ik ben een jonge veertiger die vooral met software ontwikkeling zijn boterham verdiend. Daardoor heb ik ook een kleine rol gekregen als web designer van Inge haar nobele zaakje 'Het Hoopvolle Buikje'. Ik probeer haar met mijn achtergrond zo veel mogelijk te helpen met het online gedeelte van haar zaakje. Zo heb ik bv haar website in mekaar gestoken en probeer ik ook in contact te komen met ander kleine zaakjes...

post img

De impact van fertiliteitsbehandelingen

Fertiliteitsbehandelingen kunnen een impact hebben op je lichaam, je sociale leven, maar ook op je relatie, je werk en je seksleven. Waarop ze het meeste impact hebben is afhankelijk van persoon tot persoon, van koppel tot koppel, want ieders situatie is uniek. Er is dan ook geen pasklare oplossing. Wist je dat langdurige fertiliteitsbehandelingen even zwaar en stresserend kunnen zijn als een behandeling voor kanker? Vaak besef je pas na deze behandelingen wat deze met je hebben gedaan...

Bekijk hier onze folder

Workshops

Wil je meer informatie over onze workshop 'Een onvervulde kinderwens'? Neem dan even de tijd om ons contactformulier in te vullen of bel ons eventjes op.

Afspreken?

Wil je een afspraak maken of zit je met een vraag? Neem dan even de tijd om ons contactformulier in te vullen of bel ons eventjes op.

+32 (0) 494 22 13 02