Preconceptiezorg - Wat is dat nu juist?

Wij willen je droom helpen uitkomen!

Hartelijk welkom!

Leuk dat jullie een bezoekje brengen bij Het Hoopvolle Buikje. Hoogstwaarschijnlijk wil jullie bezoekje zeggen dat jullie een grote zwangerschapswens hebben.

Uiteraard willen jullie deze zwangerschap zo gezond mogelijk laten verlopen en hopen jullie op een gezonde baby. De zorg voor jullie baby begint echter al voor de zwangerschap, dus zonder dat er al een zwangerschap in beeld is. Deze zorg noemt men preconceptiezorg.

Preconceptiezorg is het antwoord op al jullie vragen over wat jullie als koppel samen kunnen doen om een zwangerschapstraject zo optimaal mogelijk van start te laten gaan.

Tijdens een preconceptiegesprek bekijken we jullie leefstijl, voeding, leef-en werkomgeving. Ook overlopen we samen jullie medische voorgeschiedenis. Jawel, ook die van de man. Toekomstige papa, je bent belangrijker dan je denkt. Het gaat dus om meer dan roken en alcohol. In het geval dat jullie op het einde van het gesprek bepaalde zaken aan jullie levenswijze willen veranderen, help ik jullie graag op weg. Jullie gaan dan ook naar huis met een schriftelijk verslag met duidelijke adviezen.

Waarom is preconceptiezorg zo belangrijk?

Indien je zwanger bent, weet je dit meestal pas als je overtijd bent. Dit is ten vroegste na een 5-tal weken zwangerschap.

Geslachtscellen worden gerijpt en geprogrammeerd 3 tot 4 maanden voor de conceptie. Dus een hele tijd voor de zwangerschap. Goede geslachtscellen zorgen voor een gezond vruchtje. Daarnaast komt ook nog eens dat de eerste 8 weken van de zwangerschap cruciaal zijn voor de ontwikkeling van de organen en het zenuwstelsel.

Als je dus na 5 weken zwangerschap pas ontdekt dat je zwanger bent, is er al veel gebeurd.

Wil je afspreken, of zit je nog met vragen?

Wil je kennismaken, of twijfel je nog of Het Hoopvolle Buikje iets voor jullie zou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dan maken we tijd voor jullie vrij om naar jullie verhaal te luisteren. Op deze manier kunnen we rustig kennismaken en bekijken we of we jullie kunnen bijstaan in jullie zoektocht. Deze kennismaking kan in mijn praktijk, maar ook aan huis. Het belangrijkste is dat jullie je er goed bij voelen. Laat je gegevens achter door het contactformulier in te vullen en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met jullie op. Ook kan je me eventjes bellen ( +32 (0) 494 22 13 02 ) om meer informatie te verkrijgen.

Deze onderwerpen komen bij ons ook aan bod!

Als je na 1 jaar onbeschermd en regelmatig sexueel contact nog niet zwanger bent, spreekt men van verminderde vruchtbaarheid of moeilijk zwanger worden.

Moeilijk zwanger worden

De ernst van zwangerschapsverlies wordt dikwijls over het hoofd gezien... Heb je het moeilijk met je zwangerschapsverlies dan kan je bij het hoopvolle buikje terecht voor een luisterend oor en een ondersteunend gesprek.

Zwangerschapsverlies

Of je nu al lang aan het proberen bent om zwanger te worden. Bij het hoopvolle buikje kan je steeds terecht voor informatie over hoe je je zwangerschapskansen kan optimaliseren.

Zwangerschapskansen optimaliseren

Reacties van mijn lieve klanten

Hey, ondertussen zijn we al 28 weken ver en kunnen niet wachten tot hij er is. Hoe kort onze reis samen ook was, heb je ons echt goed geholpen om er mee om te gaan. Dat hadden we nodig :) nogmaals 1000x bedankt!

Getuigenis van een tevreden klant

Merci hiervoor, hier had ik echt nood aan. Een echte aanrader

whatsapp berichtje 5 minuten na het verlaten van de praktijk

Workshops NEW

Een onvervulde kinderwens
Sessie 1
Rouw bij onvervulde kinderwens

Datum : 07/08/2020
Tijdstip : 19u tot 21u

Sessie 2
Veerkracht

Datum : 21/08/2020
Tijdstip : 19u tot 21u

Sessie 3
Zelfzorg

Datum : 28/08/2020
Tijdstip : 19u tot 21u

Over mij

Hallo, Ik ben Inge van Het Hoopvolle buikje. Mama van Robbe en getrouwd met Marco. Na mijn middelbare school, volgde ik de opleiding vroedkunde en de voortgezette opleiding sociale gezondheidszorg. Schooljaar 2017-2018 volgde ik de opleiding tot fertiliteitscounselor.

Lees mijn verhaal op de blog van het hoopvolle buikje.

Groetjes Inge

Recente verhalen

Lees meer over ons projectje rond rouw en verlies op onze blog.

Rouw en verlies

Contacteer ons

Wil je een afspraak maken of zit je met een vraag? Neem dan even de tijd om ons contactformulier in te vullen of bel ons eventjes op.

+32 (0) 494 22 13 02